Nordens enda tillverkare av jaktammunition och sportammunition

Gyttorp blir distributör av Merkel och Haenel

av | Dec 1, 2014 | Företaget, Nyheter, Vapen | 0 Kommentarer

Gyttorp AB och Merkel Jagd- und Sportwaffen GmbH har idag ingått avtal om samarbete på den Svenska marknaden. Gyttorp blir därmed exklusiv distributör i Sverige av vapen under varumärkena Merkel och Haenel från och med Januari 2015.

Efter att vi strukturerat om vår produktportfölj, avvecklat vår butik i Ingelstad och stärkt vår ägarbas lägger Gyttorp nu fokus på lönsam tillväxt. Med Merkel och Haenel i produktportföljen är vårt erbjudande betydligt mer komplett än tidigare, viket underlättar för våra kunder att satsa på Gyttorp som huvudleverantör av produkter inom outdoor, jakt och skytte, säger Kjell Edholm VD för Gyttorp. Genom att välja Gyttorp som partner kan våra kunder förenkla sin administration, samlastning av ammunition och andra produkter ger kostnadsfördelar som kunderna uppskattar, säger Edholm.

Classic Vapen har varit Merkels distributör på den Svenska marknaden under många år. Vi vill från Merkels sida tacka Classic Vapen för ett mycket bra samarbete, säger Oliver Schmider, marknadschef på Merkel Jagd- und Sportwaffen. Samtidigt ser vi fram emot ett ytterligare breddat samarbete med Gyttorp och deras ägare Norma och Ruag.

Gyttorp består idag av tre rörelsedrivande företag, Gyttorp OY som verkar som distributör på den Finska marknaden, Gyttorp Cartridge som tillverkar hagelpatroner under varumärkena Gyttorp och Rottweil samt Gyttorp Jakt som är distributör på den Svenska marknaden. I Sverige distribuerar Gyttorp förutom Merkel och Haenel även bla Norma, RWS, GECO, Rottweil, Gyttorp, Fauna, Niggeloh, Steyr Mannlicher, Hausken, Redfield och Leupold. Gyttorp ägas av Segersta Förvaltning AB samt Norma Precision AB.

Merkel Jagd- und Sportwaffen är en av Europas ledande tillverkare av kvalitetsvapen för jakt och sportskytte under varumärkena Merkel och Haenel. Merkel tillverkar och säljer ett antal olika typer av kombivapen, hagelvapen och kulvapen, deras storsäljare är den mycket populära Merkel Helix, en rak-repeterande studsare med pipbytessystem, en av marknadens med innovativa och intressanta vapen.

För ytterligare information kontakta:

Kjell Edholm tel 070-315 44 08, kjell.edholm@gyttorp.se eller Oliver Schmider tel +49 (0) 3681 854 227

Kjell Edholm, Oliver Schmider